DSC_3757

Mijn missie

De laatste jaren is er veel te doen rondom het welzijn van paarden en trainingsmethodes in de paardensport. De gemiddelde leeftijd van een paard is 30 jaar. In Nederland wordt het gemiddelde sportpaard slechts 7 jaar. Het (sport)paard wordt steeds meer ingezet als middel om persoonlijke overwinningen en trofeeën te behalen. Hij wordt steeds minder gezien als de vriend, het dier waar wij dagelijks ontspanning en plezier mee beleven.

Ik ben er van overtuigd dat veel van het huidige paardenleed voortkomt uit de manier waarop wij onze paarden huisvesten, voeren en trainen. Ik ben er van overtuigd dat een groot gedeelte van het dierenleed voorkomen kan worden door simpelweg anders om te gaan met onze edele viervoeters.

Ik geloof erin dat je veel blessures kunt voorkomen door doordacht te trainen met je paard. Zodat zowel hij als jij er plezier aan beleeft, jullie beiden gezond blijven en dat er wederzijds respect is.

Ik geloof echt in de Klassieke methode van trainen. Of je recreatief rijdt, springt of dressuurwedstrijden rijdt. Het kán echt anders: paardvriendelijker, meer ontspannen en minder stress. Een paard is geen machine of wegwerpartikel. Laten we er zuinig op zijn.

YH