Rijles

Ik geef paardrijles volgens de basisprincipes van de Klassieke Dressuur; hoe kun je je paard goed trainen zodat hij gezond is en blijft. Ik kijk naar het niveau van je paard en naar jouw niveau.

Bol maken van de rug
Centraal thema bij al mijn rijlessen is het bol maken van de rug door het stretchen van de hals. Ongeacht jullie niveau. Ik ben namelijk van mening dat ieder paard, of hij net zadelmak is of dat hij hogere oefeningen in de dressuur al beheerst, altijd zijn hals moet kunnen verlengen zodat hij zijn rug opbolt. Dat betekent niet altijd alleen maar stretchen, want door te variëren in de hoogte van de hals (en daarbij het behoud van de bolle rug) wordt een paard ook sterker.

Geen verzet
Je zult merken dat een paard dat zijn rug bol maakt en de achterbenen goed onderbrengt fijn voorwaarts is, heerlijk zit, frank en vrij loopt en zich niet verzet. Geen enkel paard verzet zich tegen een ontspannen ronde bolle rug. Het paard geeft hierop vanzelf na, zodat je met een licht teugelcontact kunt blijven rijden.

Beter paardrijden is jezelf ontwikkelen
Natuurlijk is jouw houding en zit daarbij heel belangrijk. In de les krijg je voldoende oefeningen en tips om lekker zelf met je paard mee aan de slag te gaan. Natuurlijk leg ik je zaken duidelijk uit, zodat je ook weet waarom je bepaalde dingen wel of niet moet/kan doen. Ik deel mijn kennis graag met jou!

IMG_1992